2015. júl 30.

Hamarosan megkezdődnek a felújítások

írta: Mosdófelújítás
Hamarosan megkezdődnek a felújítások

A szünidő végére mind az öt kiválasztott iskola mosdói megújulnak

A szünidő végére 5 iskola mosdói újulnak meg a Domestos társadalmi felelősségvállalás programjának keretében, amelyet a tisztítószergyártó a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal közösen valósít meg. 11 millió forint gyűlt össze 2015 március 1. és május 31. közötti adománygyűjtés során a vásárlók segítségével. Tavasszal ugyanis minden eladott Domestos termék után 5 forintot az általános iskolai mosdók felújítására különített el a tisztítószer gyártó.  Ahhoz, hogy szeptemberben már a megújult mosdók várják a diákokat és tanáraikat, a bontási munkálatokat a társadalmi összefogás résztvevői segítségével kezdték meg.

nyito_sajto_ta_j.jpg

Az akciót az együttműködő partnerek tervei szerint minden évben megvalósítják, idén 5 iskola került a kiválasztottak közé, melyek közül négyet pályázat alapján a társaság szakemberei és a KLIK munkatársai közösen jelöltek ki,  az ötödik iskoláról pedig az Index. hu internetes hírportál  olvasói dönthettek szavazással.
A megújult mosdókat a tervek szerint még az augusztus 20-i hétvége előtt átadják Szomorban, valamint a Baranya megyei Baksa, a Békés megyei Bucsa, a Csongrád megyei Maroslele és a Zala megyei Szentpétertúr általános iskolájában.

_15a5090.jpg
Mindezt az Iskolai Mosdófelújítási program július 29-én Szomorban tartott sajtótájékoztatóján jelentették be az akció kezdeményezői. Elsőként a sajtótájékoztatónak is helyet adó szomori Kézdi-Vásárhelyi Imre Általános Iskola felújítása veszi kezdetét - ahol már megkezdték a bontást - , a nyár végére pedig valamennyi kiválasztott iskola mosdói megszépülnek.

_15a4979.jpg

A sajtótájékoztatón részt vett Czunyiné Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára, aki példaértékűnek nevezte a Domestos társadalmi felelősségvállalását, és kiemelte, hogy a tisztaságra nevelés jelen van az iskolai életben. Hanesz József, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke pedig  elmondta: egy év alatt csaknem egymilliárd forintot költenek a kezelésükben lévő hatvanezer mosdó karbantartására, és ehhez minden hozzájárulást köszönettel fogadnak.
Köszönjük az Unilever Magyarország Kft. tavaszi adománygyűjtéséből befolyt 11 millió forintot, valamint minden egyes támogató partnerünk segítségét:  Poli-farbe Kft., Zalakerámia Zrt., Teka Magyarország Zrt., PipeLife, Mirabell, Berton, Csempemánia, Hutterer & Lechner GmbH, Keram-Quality Kft, Gemini-Duo, Fonte, Mozaik Áruház, Stiebel Eltron, Roberto Csempeáruház, akik termékfelajánlásokkal járultak hozzá az iskolai mosdók felújítási munkálataihoz.

A szünidő végére felújítja öt kistelepülési általános iskola mosdóhelyiségeit egy élelmiszereket, kozmetikumokat és háztartási tisztítószereket gyártó cég, a beruházásra 11 millió forintot fordít.Hanesz József, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke szerdán az egyik érintett településen, a Komárom-Esztergom megyei Szomor községben tartott sajtótájékoztatón elmondta: egy év alatt csaknem egymilliárd forintot költenek a kezelésükben lévő hatvanezer mosdó karbantartására, és ehhez minden hozzájárulást köszönettel fogadnak

Szólj hozzá

Unilever Domestos Emberi Erőforrások Minisztériuma EMMI Klebelsberg Intézményfenntartó Központ KLIK Szomor mosdófelújítás iskolai higiénia mosdófelújítási program