2017. jún 15.

Cégvezetők verték szét az iskola vécéjét!

írta: Mosdófelújítás
Cégvezetők verték szét az iskola vécéjét!

Még a csempéket is leverték. A mosdó azóta használhatatlan, újjá kell építeni.  image003.jpg

Több nagy cég vezetője jelent meg tegnap a pilisi iskola mosdójában vésővel és kalapáccsal, hogy szétverjék az egyébként már igen csak lelakott mosdóhelységet. 

A történet előzménye, hogy 2015 óta immár harmadik alkalommal hirdette meg az Unilever a Domestos akciót, amellyel hátrányos helyzetű vidéki általános iskolák mosdóinak fejújítását teszi lehetővé. A felhívás az előző évekhez hasonlóan ismét nagy sikerrel zárult, és közel 13 millió forint gyűlt össze, így szeptembertől 5 iskola fogadhatja majd új, tisztaságtól ragyogó mosdókkal a gyerekeket. 

A Domestos gyártója harmadik alkalommal hirdetett pályázatot olyan hátrányos helyzetű vidéki iskoláknak, amelyekben az elavult mosdók állapota miatt a megfelelő higiéniai feltételek nem adottak a gyerekek számára. Az akcióra jelentkező iskolákra 2017. március eleje és május vége között bárki szavazhatott a Domestos honlapján, és megjelölhette, hogy szerinte melyik tanintézményben lenne a leginkább szükség a mosdók rendbetételére. A kampány ideje alatt minden értékesített Domestos árából 5 forint került abba a „jótékonysági kasszába”, amiből az Unilever a támogató partnerek segítségével a mosdófelújításokat majd finanszírozza. A voksolás során kialakult sorrend alapján az összegyűlt pénzből és a támogatói felajánlásokból idén szeptemberre felújíthatja a mosdóit 

a hajdúszováti Diószegi Lajos Általános Iskola;
a pilisi Gubányi Károly Általános Iskola;
az Olaszi Általános Iskola;
a csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola;
és a bagamér-kokadi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is. 

A Domestos támogatását minden évben építőipari cégek egészítik ki különböző építési eszközökkel és segédanyagokkal. A Nők Lapja Café pedig második éve “fogad örökbe” egy iskolát, ahol csapatépítés keretén belül a szerkesztőség munkatársai is segítenek a munkálatokban. Idén először a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetsége is csatlakozott a programhoz. Adományuk egy teljes intézmény felújításának munkadíját fedezi. Így végül összesen 5 tanintézmény tisztasági helyiségei újulhatnak meg idén, és ezzel mintegy 1000 kisdiák számára válik sokkal kellemesebbé az iskolai mosdók használata. Az előző két akcióval együtt így már összesen közel 2000 gyermek iskolai higiéniai körülményein javított a program 2015 óta.  

Az összegyűlt adományból a nyári szünetben kezdődhetnek el az iskolákban a felújítások, amiről az Unilever és a legnagyobb támogatók képviselői közös sajtótájékoztatón számoltak be június 14-én a médiának. A sajtóeseményen bemutatásra került az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és a Klebersberg Központ közreműködésével megvalósult „Domestos Tegyünk együtt az iskolai mosdók higiéniájáért!” elnevezésű akció részletei. 

A program kiemelt partnere a Zalakerámia, akik csempével és járólapokkal látják el az összes felújításra kerülő iskolát és a Stiebel Eltron, akiknek a bojlereket és vízmelegítőket köszönhetjük. A program kiemelt támogatója a Mapei, akik segédanyagokkal támogatják a munkálatokat. A szanitereket a Geberit-nek, a festékeket pedig a Trilak-nak köszönhetjük. Idén először csatlakozott a programhoz a Waberer’s, aki a logisztikai teendőket látja el a program megvalósításában.
Az Iskolamosdó Felújítási Program szakmai partnere az Ökumenikus Segélyszervezet. 

Szólj hozzá